tisdag, mars 15, 2011

Nu har jag äntligen internet på min dator, utan en tio meter grön sald som bidrog till att jag enbart använt Magnus dator i ett år ungefär. Nu blir det andra bullar och förhoppninsvis lite mer bloggande. Snart ska vi iväg på Ronjas träning på forslunda. Jag har ingen uttänkt plan för idag, det blir nog mest passivitet och kanske lite läsande för min del!

Pastagratäng var det till middag, efter ett recept som jag fick hos mormor. Vi kom hem från 70 års firande i fredags-kväll. Fint väder och massor med mys med kusinerna. Ronja har fått vara med barn i fyra dagar och det gick långt utöver förväntan. Lite konstigt tyckte hon att det var med små människor, men hon anpassade sig bra och vi behövde inte vara oroliga och hålla henne under sträng uppsikt varje sekund. Vi har gått på långa sköna promenade på skön, grillat och pimplat. I alla fall sett på när det drogs upp en abborre av bra storlek. Ronja var hemskt intresserad av den sprattlande fisken! Med tanke på var som hände när hennes "syskon", en annan hund från den kennel hon kommer ifrån, åt fiskben och fick inflamation i kinden pga ett ben som trängt in, så var vi mycket nogranna med att se till att hon inte kom åt den.


Ronja i stugan i Tåsjön, vilar avslappnat med alla barn runt om kring. Vår duktiga tjej!

På lördagen var vi med på en utställning i ridhuset i Vännäs, annordnad av Bjurholms kennelklubb. Ronja var enda golden och blev bäst i ras ;) Utställningen var efter de nya reglerna och hon fick bedömmningn Excellent, som är bästa möjliga och matte och husse var stolta. Hon blev sedan tre i gruppen, av tre möjliga. Flatten vann och Tosca, Ronjas kompis en brun vacker labbe, kom tvåa, vi var nöjda och glada och framförallt så sprang och stod Ronja jättebra i gruppfinalen så matte var toppenstolt! Första visningen hoppade hon mest runt och skulle kolla på allt, istället för att springa, men stod gjorde hon bra då också!

Idag har vi vart runt på ersboda och kollat på allt möjligt. Vi lämnade tillbaka takräckena som inte fungerade och köpta pelargonier och påskliljor i kruka till köket för pengarna istället. Ronja fick en träapport istället för den i plast som är lite svår att hålla i.

Ronja och Husse njuter tillsammans.

Inga kommentarer: