tisdag, november 01, 2011

Klickerhelg

Phu, äntligen klar med dagens kvot av plugg. En halvtimme innan House, då hinner jag med att skriva här också.

I fredags började jag och Ronja en klickerkurs som varade över helgen. Det var jätteroligt och vi har fått massor med tips och inspiration. Jag har ju använt klicker innan, för att kunna belöna i rätt ögonblick, men inte av hela tänket med frivillighet och baklängeskedjor. Vilka snabba resultat vi fick också, fantastiskt. Kul att göra något ihop på klubben också, annars tränar vi ju mest med Carola och hennes bruna. Inte för att det inte är det bästa träningssällskapet, för det är det ju! Vi pratade om att beställa träningsvästar också, såklart fastnade jag genast för den här.. http://www.foderexpressen.se/produkt/Hurtta-vast-for-lydnadstraning

På lördagen avvek vi dock från kursen och drog till Boden på utställning. Det vart lite av en besvikelse, Ronja som alltid fått sitt excellent fick nöja sig med ett very god. Inget att hänga i julgranen precis, men hon skötte sig utmärkt i ringen i alla fall och charmade som vanligt domaren med sina vackra ögon, även om det inte räckte enda fram den här gången. Efteråt hängde vi med Helena, som har Maalarigårdens, och hennes två valpköpare på middag och lydnadsträning. Jätteroligt att få prata mer med henne och att få umgås med Puma. Som är tiken vi eventuellt ska ta valp från någon gång i framtiden.

Just nu löper Ronja för fullt och jag tror det är höglöp på gång nu. Hon kissar sju åtta gånger per promenad, det är ju som att ha en hane! Men träna vill hon ändå. Idag åkte vi ut i skogen för att hon skulle få springa lite, här hemma går hon bara i koppel nu på grund av risken för hanhundar. När vi sprungit en stund körde vi några markeringar, både enkla dubbla och en lång som Magnus fick kasta. Vi gjorde också några linjetagsövningar och alltihop gick som en dans. Både matte och Ronja var lyckliga!

Inga kommentarer: