lördag, maj 26, 2012

Open Show

Utställningspremiär för i år på Forslunda och goldenklubbens Open Show. Ronja skötte sig väldigt bra, men vi hade nog tränat lite lite på uppställning, får blir bättring till SSRK i Boden i juli som blir nästa anhalt på vår utställningsresa och också Arwens första. Idag fick hon stanna hemma i Vännäs med mamma och pappa eftersom hon är för liten för att få följa med. 




Det var tio tikar i Ronjas klass, hon var ju tyvärr ett par veckor för gammal för att få tävla i junior som på Open  Show går vid två år, som Ronja fyllde den 11 maj.. Annars hade hon nog gått väldigt bra.. Hon placerade sig som femma, föll på att hon är i dålig pälskondition,vilket jag egentligen inte tycker.. Fick förklaringen av Agneta efteråt, hon har tydligen ingen underull just nu, den har inte hunnit växa ut efter att hon fällde ur all päls tidigare i år. Annars fick hon väldigt fin kritik, inget om svansen eller korset, vilket känns bra, kanske har hon vuxit till sig där, dock inget förbröst ännu. Ska lägga upp hela sedan när jag plockat fram den ur väskan. Dock så tyckte Agneta och hennes kompanjon att Ronja skulle fått första platsen och att hon hade otur som fick stå i en grop i konkurrenssen och just då stod väldigt dåligt.. Det är som det är med utställningar, matte måste också träna mer! Vi fick också träffa Ronjas kullbror Ossy som också deltog på utställningen. Det finns helt klart drag hos dem som gör att man kan se att det är syskon tycker jag!

Kullbror Ossy


 Nu blir det hårträning inför lydnaden nästa vecka, vi får se om vi verkligen stället upp, känns inte alls som att jag har hunnit träna tillräckligt, men samtidigt kan hon ju momenten ganska så bra, till och med hoppet satt fint sist vi tränade..Men träning är träning och tävling är tävling. Vi får se. Agneta värvade oss till en helgkurs i viltspår som vi inte visste om nästa helg också, förhoppningsvis hade hon en plats till oss i alla fall! Med utgångspunkt från Vännäs och allt, kan det bli bättre? Vi som var så besvikna över att måste ha avanmält oss från goldenklubbens när vi inte längre skulle vara så mycket i Vännäs i sommar. 

Sista skol-rycket är i full gång just nu också, jag är inte alls sugen på att sitta inne och plugga, eller ute heller för den delen även om det är bättre, när det är sånt här härligt sommarväder. Då vill jag bara mysa med hundarna på gräsmattan och gå på promenader i skogen och njuta med familjen. Det är nog tur att Magnus börjar sin praktik i övermorgon så jag blir ensam, då brukar plugget gå bättre.

Här kommer också två bilder på Ronja när vi försökte ställa upp henne lite snabbt innan vi skulle hem. Hennes fina rosett finns också med, vi får se om hon låter den vara eller om hon käkar upp den här också..



2 kommentarer:

Julia sa...

Så kul! Hugo kanske också är med på utställningen i Boden i Juli. Vi får se ;) :)

Julia sa...

sv: Ja, synd att ni inte kunde komma :)