tisdag, maj 01, 2012

Arwen eller Pez?

Inte har det hunnits med någon blogg ännu, förutom bilderna som jag la upp inatt. Vår lilla tös är ett yrväder, dock ett väldigt gulligt sådant. Ronja har accepterat henne och de kommer över förväntan bra överens. De till och med sover nära varandra ibland, något vi trodde skulle ta ett tag innan Ronja tillät.

Vi har hunnit med den skogsutflykt som finns med i förra inlägget. Också en koppelpromenad till Ica, hon är faktiskt duktig och följsam i koppel, det beror säkert mycket på Ronja, vi har ännu inte tränat koppel bara hon och jag, men att börja med en positiv upplevelse borde bygga på något bra anser jag.
Vi har också börjat så smått med klickerträning, än så länge bas klickat in henne ett par pass och två fokuspass, var av se senaste gick riktigt bra. Hon fattar så snabbt, det är roligt! Vi kör bara fyra min pass på son höjd än så länge, men då kan vi hellre lägga in fler under dagen.
Bada har hon också fått göra, när hon fortfarande luktade rök igår. Det var inte lillans favorit, men gick ändå sådär, tur att korv finns!
Ute börjar hon känna sig trygg på gården och tar sig diverse friheter, men annars är hon väldigt följsam. Inte heller rädd för mycket, toppen att ha växt upp i en barnfamilj. Hon har hittat en bit av ett renskinn, något som Pez tycker är superkul att bita i och "döda", visst finns här ett viltintresse allt!
Sover gör hon också, och bra på nätterna vilket är skönt. Hon har gjort sju till rutin de senaste dagars, ut och göra behoven och sedan somna in ett par timmar, passar oss finfint.

Vi har ännu inte bestämt oss för om vi ska kalla henne Arwen eller Pez.. Tiden får utvisa!

Nu får vi se vad den här dagen bjuder på. Någon socialisering står på schemat, samt plugg för matte..

1 kommentar:

Julia sa...

Så fin hon är er lilla flicka <3 Både Pez och Arwen passar! men hur ska ni uttala det? [peeeees] eller [pess]? :D Och arwen, svensk eller liksom engelskt? hehe, den sista kanske var svår att förstå :D hon är iaf jätte fin och hon lever nog upp till vilket namn hon än får!