måndag, oktober 25, 2010

Ronja har fått en ny vän, Pedro. De lekte och lekte och var så fina. Pedro slickade Ronja på kinden och lät henne (ibland) knycka hans ben. Efter ett par timmar både inne och ute i trädgården somnade de i var sin hög. Pedro är moster Gundad och morbror Rundes hund, som är ganska exakt ett år äldre än Ronja och är en spansk vattenhund. Just nu är de ganska jämnstora, kanske Ronja väger lite mer och är lite kraftigare över bringan, men leka gott gjorde de. Bra träning för Ronja också att sova i samma rum som en annan hund.

Vi var alltså bjudna på middag hos Gunda och Rune tillsammans med mamma, pappa och Arvid. Där var också Gunda och Runde dotter Maria och hennes dotter Anna. Vi hade hemskt trevligt och timmarna bara flög förbi, och allt för snart var det dags att åka hem. Ronja fick öva isg i att åka i bagaget på mamma och pappas bil, det var inte så populärt men det gick förhållandevis bra. Sedan sov hon gott hela natten och morgonen och har vart lite vaken och gosig nu på förmiddagen för att nu sova gott igen. Vi glömde att ta bilder på dem, så det får bli från nästa träff. Pedro ska kastreras på fredag och måste därefter vila, men sedan ska de få träffas igen. De var så fina och gick verkligen sida vid sida mellan rummen.


Det här med snön, som nu kommit och försvunnit några gånger och nu faktiskt ligger i alla fall grästäckande nu. Det är spännande, alla lukter verkar ändra på sig och bli dubbelt intressanta. Efter några dagar har Ronja börjat kunna gå bra i koppel igen, imorse gick vi säkert i tio minuter jättefint. Då blir man stolt över sin lilla älskling.
Träningen med andra hundar går framåt, långsamt, men ändå så att man kan märka av resultat, det är roligt och nödvändigt. Det är inte det att hon är arg på andra hundar eller så, hon blir bara så oerhört glad.. Vi övar på att vila.

Nu ska jag läsa ett tag till och sedan hitta på någon lunch och baka en kaka till Magnus. Han skrev just ett sms om minst fem sorter han skulle kunna tänka sig att äta, så vad gör man inte? Min älskade.

Inga kommentarer: