onsdag, oktober 10, 2012

Lägesrapport

Nu är det snart dags för bröllopsresa, på tiden kanske! Vi ska åka en vecka till Egypten och sola och bada och framför allt dyka, det ska bli så härligt. Dessutom har vi 35 vattenrutschbanor så tråkigt blir det nog inte, vilken Svedmarkare kan säga nej till det liksom? Nu är det bara packningen som ska bli gjord.. Tvätta, plocka fram och tänka igenom, men det blir nog färdigt tillslut det också.

Idag hade vi informationsträff inför konfirmationen som drar igång nästa vecka, verkar bli ett roligt gäng. Det ska bli roligt att få lära känna ungdomarna lite bättre. Fick frågan om jag vill hålla i någon speciell del av undervisningen, ska tänka lite, det finns massor mer rolig möjligheter.

När det gäller våra ögonstenar/vilddjur så har träningen främst vart inriktad på viltspår den senaste tiden, men anlagsprovet som mål. Arwen har också fått gå ganska många spår och nu på slutet har hon verkligen fattat grejen och spårar väldigt säkert och målinriktat, på slutet så målinriktat att jag faktiskt fick bromsa henne lite. Hon är uppe i en spårlängd av 450 meter med fyra vinklar. Men det blir nog ett fullspår nästa gång, hon har alla tider den kapaciteten redan, synd bara att hon var för ung för att få gå prov nu när Ronja gjorde det. Vi är sugna på att hinna med ett öppenklass-spår med Ronja innan vintern kommer, vi får se om det går att ordna när vi kommer hem från Egypten.

Jag och Ronja ska tävla lydnad igen på lördag. Egentligen också på söndag, men det hinns nog inte med pga utlandsresan. Träningen har dock helt kommit i skymundan av viltspårandet och uppsatsskrivandet, så vi får se hur det går. Vi gick igenom momenten så gott det gick i vardagsrummet ikväll och ska ner på klubben imorgon eftermiddag och se. Vi tar det för vad det blir såhär på hemmaplan, hon kan ju momenten, men en tävlingssituation är ju något helt annat.. Lydnaden var ju målet för den här sommaren, men på grund av allt annat som hänt har den inte haft så hög prioritet.

I Arwens träninge, förutom viltspår, sysslar vi med grunder för både lydnad och apportering. Hon apporterar bra, springer och hämtar och avlämnar fint, men här jobbar vi just nu mycket på stadga. Hon är en ivrig liten dam med en ordentlig motor som aldrig vill stänga av.. Stadgan går ganska så bra, vi tränar både inne och ute på detta moment. Annars ligger fokus på utgångsposition, snabba lägganden och sättanden, vi har så smått introducerat apportbocken, dock har jag ju bara i goldenstorlek, det blir en stark tollare det här..! Jag vet inte ännu hur jag vill göra med ställandet, om jag vill ha ett hopp-stå eller inte.. Jag försökte ju med hopp-stå på Ronja men momentet blev aldrig någon höjdare, så vi lämnar det åt framtiden ännu så länge..

Inga kommentarer: