söndag, juli 08, 2012

SSRK Boden

Vi har haft en jättehärlig dag på utställning i Boden. Bilder kommer senare, men här kommer dagens kritiker.

"4 månader. Inne i en svår period med växtbalansen. Välplacerade ögon, bra nosparti och passande hals. Visar glädje. har bra steglängd. Härligt temperament." - Arwens kritik, plac 3, HpHon var inte så blyg för domaren, som en del blev. Men Arwen, som brukar vara hemskt glad i folk, var ändå inte överväldigad av honom. Dock en väldigt trevlig domare som såg valparna för vad de är, valpar. Vi är väldigt glada för Hp och kul att syster Pralin vann över den 6 månaders tik som också deltog i samma klass! Tack alla Maalarigården som var där, mycket roligare än att åka ensam på utställning!


"Very good head broad, deep and good eye shape and colour, nice coattype, strong rear, U straight in shoulder needs more layback, and under-arm. Very tall. Side "gate and kear" (jag fattar inte exakt vad det står, men det hanlar om att hon rör sig bra från sidan och bakifrån). Moves weak in front. Good temprament." Very Good, oplac
Ronja hade en fantastikt bra domare som verkligen förklarade hur hon menade. Hon visade på hur Ronja skuldra är för framskjuten och att det påverkar hennes överarm som blir för rak och det är också på grund av det som rörelserna framifrån blir veka. Men vi fick höra att det kan växa till sig, hon är ju trots allt bara två år och två månader lite drygt. Vi fick fin hjälp av uppfödaren till Ronjas pappa, Maria. Tack för det!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack själva. Det är alltid trevlig att träffas. Snynd att Sverige är så avlångt.
Malin