måndag, december 06, 2010

December och vi har inte en enda julkalender i huset i år... Inte ens Ronja har fått någon.. Fast jul har vi såklart ändå och mysigt är det med alla ljus och stjärnor och blommor och gardiner och dukar. Ska det var så ska det! Snart ska jag hämta ner ännu mer pynt från vinden, bonad och tomtar får kanske komma till Lucia! Bra att vi firar henne så mycket i Sverige, det tycker  jag. Det blir nog en omgång till Lussebullar till dess också, det börjar redan sina på den fronten..

Igår åkte vi ut till Holmsund och havet på utflykts-promenad med Ronja. Det var gråmulet och nästan mörkt, men vi packade te och några katter och satte oss i bilen. Det blev spännande och vi träffade på en hel flock med vackra goldens där ute. Ronja vägrade höra att vi ropade på henne när det var fem spännande potentiella nya vänner några meter längre fram... Det blir mycket lina nu i framtiden... Det blevfika vid bilen när vi sinomtid kom tillbaka dit efter mycket bus i snön och Magnus stora blåmärke efter en tur i rutchkanan, man blir aldrig äldre än man gör sig, det är viktigt att komma ihåg.

Gudtjänsten igår var mycket fin. Jag älskar julens psalmer, det är så mycket glädje och hopp. Vad fantastiskt mycket rikare det är att fira julen för julens skull istället för paketen, tomten och de gräsliga lysena i rött och blått som blinkar och blinkar...

Nu stundar åtta timmars hemtenta, om cirka en kvart...Vi får se hur det går.

Inga kommentarer: